ONMISBAAR
magnésium Magnésium

Thermes de Contrexéville

Volgens recent onderzoek komt 1 op 2 van de Franse vrouwen niet aan de aanbevolen dagelijkse gemiddelde hoeveelheid magnesium. Daar zijn uiteenlopende verklaringen voor: levenswijze, onevenwichtige voeding of genetische aanleg.

1 vrouw op 2 heeft een magnesiumtekort.

Nochtans is dat kostbare magnesium noodzakelijk voor onze botten, tanden en spieren. Het draagt ook actief bij aan de gegevensoverdracht tussen onze neuronen. Een gebrek aan magnesium kan zich uiten in krampen en plotselinge of chronische vermoeidheid... Zeker in het leven van een vrouw kan magnesium een bijzonder belangrijke partner zijn, vooral tijdens die perioden waarin de behoefte toeneemt, zoals bij zwangerschap of borstvoeding. Maar ook gewoon, en dat geldt voor iedereen en voor elke leeftijd, op een bijzonder actieve dag!

"Noodzakelijk voor onze botten, tanden, spieren en... neuronen."

We moeten dus deze inname verhogen, maar hoe? Allereerst door te eten. Het kostbare mineraal zit in de meeste groenten, oliehoudende ingrediënten (hazelnoten, amandelen...), chocolade (yes!!), maar ook in bepaalde granen... Moeilijker is om te weten of en wanneer ons lichaam de hoeveelheid magnesium krijgt die het nodig heeft?

Wel, daar steekt Contrex® een handje toe. Het water is van nature een rijke bron van magnesium. Drink 1,5 L Contrex en je hebt ruim een kwart binnen van wat je dagelijks nodig hebt. Een niet te onderschatten voordeel!

Het gehalte aan magnesium Mg2+ in natuurlijk mineraalwater van Contrex® bedraagt 74,5 mg/liter

*CREDOC-onderzoek uit 2013 naar voedings- en consumptiegedrag in Frankrijk