CONTREX® DRINKEN IS KOSTBARE MINERALEN OPNEMEN: calcium en magnesium

Een beetje vermoeid, lichte hoofdpijn, een concentratiedipje? Zou het kunnen dat je niet genoeg vocht binnen hebt? Mineralen zijn onmisbaar voor ons organisme omdat ze in zo goed als alle lichaamsprocessen een rol spelen. Geen enkel orgaan dat zonder kan. Maar ons lichaam verliest dagelijks wel zo’n tweeënhalve liter water*, en tijdens het sporten of bij warm weer zelfs nog meer. Zelf maakt ons lichaam maar 0,3 liter aan en uit onze voeding halen we nog eens 0,7 liter. De resterende 1,5 l/dag* moet dus van ergens anders komen… Daarom is een goede hydratatie, de hele dag door, zo belangrijk.

Contrex® zorgt niet alleen voor een goede hydratatie maar helpt ook de toevoer aan essentiële mineralen op peil te houden! Zo bevatten 1,5 liter Contrex® 702 mg calcium en meer dan 110 mg magnesium. Over een ideale partner gesproken. En wees gerust: calcium en magnesium uit natuurlijk mineraalwater wordt net zo vlot door het lichaam opgenomen als dat uit onze voeding*.

*Jequier E., Constant F. « Pourquoi faut-il boire de l’eau ? Pour maintenir la balance hydrique. » Cahiers de nutrition et diététique. Septembre 2009 : 44, 190-197

Overigens hoeft je ook niet in te zitten met een mogelijk ‘teveel’ aan mineralen... Ons lichaam is slim genoeg om de stand bij te houden. Wat het nodig heeft neemt het van nature op en een eventueel surplus* voert het via de nieren op een even natuurlijke wijze weer af! Hoe dan ook, Contrex kan je onbeperkt drinken en je blijft perfect in conditie!

*Fardellone P. Calcium, magnésium et eaux minérales naturelles. Cah de Nutr et Diét 2015;50(HS1):S22-S29