Een rijke en unieke minerale
samenstelling van mineralen

Mineralen, calcium, magnesium… Het zijn woorden die wel ‘gezond’ klinken, maar waarvan we vaak niet precies weten waarom ons lichaam ze zo nodig heeft. Het is nochtans eenvoudig: net als vitamines, zijn mineralen, of minerale zouten, essentiële bestanddelen voor een goede werking van ons organisme. We vinden ze van nature in allerhande voedingsmiddelen, maar in wisselende hoeveelheden, afhankelijk van de aard en herkomst.

In theorie voorziet een evenwichtig voedingspatroon het lichaam van alle mineralen die het nodig heeft. In de praktijk is dit echter niet zo vanzelfsprekend... Eerst en vooral eten we niet altijd zo evenwichtig als we denken. Onze behoeftes hangen ook af van tal van factoren zoals sport, stress, zwangerschap of leeftijd. Bovendien bevat onze voeding vandaag helaas vaak minder voedingsstoffen. Hierdoor hebben we vaak een tekort aan voedingsstoffen zoals calcium en magnesium: 39 % heeft een tekort aan Calcium en voor Magnesium is dit zelfs 53 %*.

*Convient pour un régime pauvre en sodium : 9,4 mg / l

Een natuurlijk mineraalwater met veel mineralen is daarom uw ideale dagelijkse partner. Het moet wel van een goede hoeveelheid minarelen voorzien zijn namelijk calcium en magnesium en niet te veel natrium*.

De cijfers spreken boekdelen: 1 liter Contrex® bevat 468 mg calcium, of 58 % van uw dagelijkse behoefte! Wat magnesium betreft bevat Contrex® 74,5 mg/l, of 19 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Wat doet je nog twijfelen?

Calcium Magnesium Samenstelling voor 1 l natuurlijk mineraalwater Contrex

* Samenstelling voor 1 l natuurlijk mineraalwater Contrex®

Composition de l'eau minérale naturelle Contrex